Web Analytics Made Easy - Statcounter

خیلی از ما وقتی سال را کنار بزرگترهایمان تحویل می‌کردیم ریش و قیچی آداب و رسوم را به دست خودشان می‌سپردیم. آن‌ها بلد بودند چه‌طور از بچه تا نوجوان و بزرگسال را کنار هم دور سفره هفت‌سین جمع کنند. آداب عید نوروز و رسوم خانوادگی را از حفظ بودند و با بودن آن‌ها خیالمان راحت بود که رسمی از قلم نمی‌‌افتد.

گروه خانواده: امسال عید با سال‌های گذشته یک تفاوت اساسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرونا ما را مجبور کرده است که جمع‌های خانوادگی را کوچک کنیم و به افرادی که در یک خانه زندگی می‌کنند محدود بشویم. امسال قرار نیست عید را کنار بزرگترهایمان و کنار مادربزرگ و پدربزرگ‌ها جشن بگیریم. امسال قرار است به خاطر سلامتی خودشان از آن‌ها دور باشیم و لذت و اشتیاق بودن در کنار آن‌ها را فدای سلامتی اطرافیان و در نهایت جامعه کنیم.

خیلی از ما وقتی سال را کنار بزرگترهایمان تحویل می‌کردیم ریش و قیچی آداب و رسوم را به دست خودشان می‌سپردیم. آن‌ها بلد بودند چه‌طور از بچه تا نوجوان و بزرگسال را کنار هم دور سفره هفت‌سین جمع کنند. آداب عید نوروز و رسوم خانوادگی را از حفظ بودند و با بودن آن‌ها خیالمان راحت بود که رسمی از قلم نمی‌‌افتد.

اما امسال که از حضورشان محرومیم و قرار است در خانه کنار خانواده خودمان سال را تحویل کنیم خوب است که چند مهارت اساسی از برگزاری آداب و رسوم عید مخصوصا برای بچه‌ها را بدانیم. وقتی دوران قرنطینه خانگی تمام شد، سال‌های بعد حتما یکی از شیرین‌ترین خاطرات این ایام سخت همین عیدی است که قرار است با خانواده کوچک خودمان آن را جشن بگیریم.

 

خرید را تعطیل کنید

شیوع ویروس کرونا خیلی از خریدهای قبل از عید را تعطیل کرد. خیلی‌ها برای تدارک روز عید و گذران ایام تعطیلات هر روز و ساعت‌های طولانی را در بازار برای خرید کردن سپری نکردند.

اما حتما جز آن دسته از خریدهای ضروری ما در لابه‌لای خریدهایی که درساعات محدود بیرون رفتن از خانه انجام دادیم خرید مایحتاج سفره هفت‌سین بوده است. امسال با توجه به شرایط ویژه نوروز می‌شود کمی هم خلاقیت به خرج داد. مثلا اگر فرصت نکردید خودتان برای سفره هفت‌سین سبزه، سبز کنید هیچ ایرادی ندارد که به جای سبزه از گلدانی که در خانه دارید استفاده کنید. غرض گذاشتن نمادی از سرسبزی و سلامتی در سفره سال جدید است که با یک گلدان خوش رنگ و لعاب هم میسر می‌شود.

یادتان باشد انداختن سفره هفت‌سین هم خلاقیت می‌طلبد. سنبل به جای سبزه، ساعت به جای سمنو یا حذف بسیاری از مواردی که فقط جنبه تزئینی دارند باعث می‌شود برای پیدا کردن اجزای مختلف سفره هفت سین کمتر از خانه بیرون برویم.

 

قرآن، رکن اصلی سال تحویل

حالا به عنوان بزرگتر نوبت شماست که امسال کوچکترها را به صورت غیرمستقیم و بچه‌های بزرگتر را به صورت مستقیم با تلفیق آیین سنتی نوروز و آداب دینی که به عید گره خورد آشنا کنید.

قبل از سال تحویل چندخطی از قرآن را برای بچه‌ها بخوانید و معنی کنید. این‌طوری بچه‌ها یاد می‌گیرند که درست است در لحظه سال تحویل به خاطر دعای دسته‌جمعی خدا حاجات ما را می‌شنود اما برآورده کردن آن خواسته‌ها فقط در دست خداست. پس حتما باید از خود او بخواهیم که اگر به صلاح ماست خواسته ما را در سال جدید برآورده کند. حتی می‌شود خود بچه‌ها هم آیاتی از قرآن را که بلد هستند بخوانند یا معنی آن را بلند برای اعضای خانواده بخوانند.

 

عیدی بچه‌ها را از قبل لای قرآن بگذارید و با بازکردن صفحه‌ای که در آن عیدی است، عیدی هرکس را به او تعارف کنید. برکت پولی که از لابه‌لای صفحات قرآن در می‌آید به عنوان یک حرکت نمادین حتما در ذهن بچه‌ها خواهد نشست.

دعای سال تحویل یکی دیگر از مواردی است که می‌شود بچه‌ها را با آن آموزش داد. نحوه صحیح خواندن دعای سال تحویل و معنی آن را حتما با بچه‌ها کار کنید. درباره معنی دعا هم تا جایی که ذهن آن‌ها در هر سنی یاری می‌کند برایشان توضیح بدهید.

 

دید و بازدید مجازی

حالا نوبت دید و بازدید است. این بار به جای شال و کلاه کردن و پوشیدن لباس‌های نو باید آنتن اینترنت را بررسی کنید و البته از قبل هرکسی که می‌خواهید با او دید و بازدید کنید را به سلاح مدرن تماس تصویری مجهز کرده باشید. برای برقراری تماس تصویری هم حتما لباس‌های نو یا به اصطلاح «لباس مهمونی» خود را بپوشید. مرتب و آراسته و لبخند به لب باشید. درست مانند زمانی که به عید دیدنی فیزیکی در خانه اقوام و فامیل می‌روید.

بچه‌ها هم حتما در این تماس تصویری حضور داشته باشند و عید را به بزرگترها تبریک بگویند. قرار نیست حالا که با بزرگترها دیدار فیزیکی نداریم احترام به آن‌ها و پرسیدن حال و احوالشان هم انجام نشود. به بزرگترها توضیح بدهید که برای سلامتی خودشان دید و بازدید را به تماس تصویری محدود کرده‌اید و اطمینان بدهید که به محض تمام شدن شیوع کرونا حتما به دیدار آن‌ها خواهید رفت.

 

به خانواده‌های داغدار تسلیت بگویید

شاید در اطراف ما و از دوست و آشنا کسانی باشند که یکی از افراد خانواده خود را به خاطر بیماری کرونا از دست داده‌اند. این خانواده‌ها را از یاد نبرید. با آن‌ها صوتی یا تصویری تماس بگیرید تا احساس نکنند که در این روزهای سخت از یاد رفته‌اند. اگر در خانواده متوفی کودکی حضور دارد، از قبل با فرزند خود راجع به این موضوع صحبت کنید و بخواهید تلفنی با دوست خود صحبت کند.

در بعضی از شهرها رسم است که وقتی کسی از دنیا می‌رود در اولین سال تحویل پیش رو اعضای فامیل به خانه آن‌ها می‌روند و به در اصطلاح «سرسلامتی» می‌دهند. تا بگویند در کنار آن‌ها و به فکرشان هستند. این رسم را می‌شود در این عید با شرایط ویژه به صورت مجازی برگزار کرد. در گروه‌های مجازی خانوادگی یا به هر طریق دیگر با اعضای فامیل هماهنگ کنید تا به خانواده متوفی فامیل زنگ بزنند و حال آن‌ها را جویا بشوند.

این کار کوچک و کم هزینه قطعا در بهبود روحیه خانواده‌هایی که به تازگی داغدار شده‌اند تاثیر زیادی خواهد داشت.

 

شادی‌های روز اول عید

درست است که امسال عید در خانه می‌مانیم اما قرار نیست شادی عید و تعطیلات را نداشته باشیم و بعد از سال تحویل هرکس سراغ زندگی شخصی خودش برود. تعطیلات زیادی پیش رو داریم اما روز اول عید از بقیه روزهای این تعطیلات خاص‌تر است. در این روز برای بچه‌ها برنامه‌های ویژه داشته باشید تا در ذهنشان بماند. مثلا با کمک همدیگر کیک و شیرینی درست کنید. اگر تابه حال اجازه انجام کاری را نداشته‌اند در این روز خاص این ممنوعیت را بردارید و بگذارید کار موردعلاقه‌شان را تجربه کنند. یک فیلم مناسب خانوادگی انتخاب کنید و دور هم ببینید. در صفحه‌ خانواده خبرگزاری فارس چرخی بزنید و از بین بازی‌های خانوادگی متنوعی که برای سنین مختلف هم پیشنهاد شده است بازی‌های را انتخاب کنید و روز اول عید را حسابی کنار خانواده خود خوش بگذرانید.

 

اینکه از عید نوروز سال 1399 چه خاطره‌ای در ذهن خودتان و خانواده‌تان باقی بماند کاملا به تصمیماتی که خودتان می‌گیرید بستگی دارد.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خانواده مهارت نوروز عید کرونا سبک زندگی سفره هفت سین دید و بازدید تماس تصویری سال را کنار سال تحویل بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۷۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، حجت‌الاسلام رستمی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین رویکرد‌های سازمان تبلیغات اسلامی نشر برنامه‌های قرآنی و دینی در جامعه است، گفت: در این زمینه مؤسسات و خانه‌های قرآنی با مجوز این نهاد در سطح شهرستان فعالیت می‌کنند.

او با اشاره به فعالیت مؤسسات و خانه‌های قرآنی شهرستان ملایر افزود: علاوه بر این مؤسسات و خانه‌های قرآنی جلسات خانگی قرآن نیز در این شهرستان فعال است.

رئیس تبلیغات اسلامی ملایر به برگزاری بیش از ۱۳۰ محفل و کرسی تلاوت قرآن در دو سال اخیر در سطح مساجد شهرستان اشاره و تأکید کرد: این برنامه‌های قرآنی همچنین با همکاری آموزش و پرورش به شکل کرسی‌های تلاوت هفتگی در مدارس برگزار می‌شود.

او گفت: همچنین کرسی‌های تلاوت قرآن کریم با عنوان طرح شهید محمودی نیر از سوی آموزش و پرورش و دارالقرآن در مساجد شهری و روستایی در حال برگزاری است و با استقبال خوبی نیز همراه بوده است.

رستمی تصریح کرد: قرار است برای روستا‌های بدون خانه قرآن یک رابط آقا و یک رابط خانم برای آموزش‌های تکمیلی معرفی شود که برای برخی روستا‌ها معرفی انجام شده است.

دیگر خبرها

  • این سَم را فقط با یک تلفن درب منزل تحویل بگیرید!
  • فروش نقد و اقساط پژو پارس در 4 قسط و تحویل فوری ویژه اردیبهشت ماه 1403 + جزئیات
  • افغانستان| روز «دخترانه» در قصر «دارالامان»
  • مصحف شریف «قرآن مبارک» رونمایی می‌شود
  • جشن دختر دبیرستانی‌ها با ببعی چه بازیگوشی!
  • دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو 35 ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • روایت ارتشبد آمریکایی از تحویل سوخو 35 به ایران
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر