Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@21:54:18 GMT

سلامتی را به هم عیدی بدهیم

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۲۰۶۸۳

سلامتی را به هم عیدی بدهیم

نوروز ۹۹ و شب عید در سایه شیوع ویروس کرونا رنگ و بوی متفاوت‌تر از سال‌های قبل گرفته و بسیاری از مردم خراسان جنوبی و بیرجند نیز تصمیم دارند با ماندن در خانه، تعطیلات عید را سپری کنند. 

کرونا میهمان ناخوانده‌ای است که چالاک و بی سر و صدا به همه جا سرک کشیده و هیچ فردی از آن در امان نیست مگر اینکه بهداشت را رعایت کند و در خانه بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

برخی تعطیلات نوروزی را فرصت «تنفس» جامعه می‌دانند که تنها یک با در سال به دست می‌آید و مردم در این روزهای بهاری فرصت دارند با دید و بازدیدهای مرسوم همزاد بهار، بذر تازه‌ای از محبت و دوست داشتن را در دل‌ها بکارند. 

اما امسال که ویروس کرونا به جان خیلی از کشورها از جمله ایران افتاده حیات جامعه در گرو پیشگیری و مراقبت است و جز با همدلی و همراهی همه مردم ممکن نخواهد بود.

خراسان جنوبی معروف به دیار صفا و صمیمت هم امسال ناخوش از روزهای کرونایی است. ۱۴۰ بیمار مبتلا به کرونا تاکنون در این استان شناسایی شده‌اند و اگر مردم به توصیه‌ها بی تفاوت باشند هر روز بر شمار این بیماران افزوده می‌شود.

برخی خانواده‌ها امسال داغدار عزیزانی هستند که در اثر ابتلا به این ویروس از دنیا رفتند و نوروز ۹۹ جای خالی آنها بر سفره هفت سین عید احساس می‌شود.

عید را مجازی تبریک می‌گوییم

یکی از شهروندان بیرجندی با تاکید بر اینکه نوروز امسال قرار نیست جایی برویم گفت: به دلیل شیوع کرونا در خانه می‌مانیم و قرنطینه خواهیم بود.

نسرین کاری که هر سال لحظه تحویل سال را با مادرش به تهران سفر می‌کرده تا در کنار بردارش عید را جشن بگیرد افزود: امسال چنین تصمیمی نداریم و کنار مادرم عید را در خانه سپری خواهم کرد اما به صورت مجازی با دیگر اعضای خانواده در ارتباط خواهیم بود. 

وی گفت: در این روزها که کرونا تبدیل به بحران شده بسیار مهم است که همه مردم تفکر «در خانه بمانیم» را تقویت کنند تا چرخه کرونا قطع شود.

به گفته این شهروند تنها با روش قرنطینه خانگی می‌توانیم زنجیره انتقال این ویروس را قطع کنیم و از این بحران خارج شویم.

وی اضافه کرد: توصیه می‌کنم امسال یک عید متفاوت را تجربه کنیم.

کاری گفت: نوروز امسال با شرایط پیش آمده فرصت مناسبی است تا کارهای عقب افتاده را انجام دهیم، همچنین می‌توانیم با مطالعه و یادگیری خیلی از مهارت‌های خود را تقویت کنیم.

وی یکی از برنامه‌های خود را مشاهده فیلم‌های مختلف و مطالعه کتاب‌هایی عنوان کرد که به تقویت زبان انگلیسی او منجر شود. 

این شهروند افزود: اگر یک نوروز خانواده را نبینیم بهتر است از  اینکه یک عمری پشیمان باشیم که چرا در نوروز ۹۹ سفر رفتیم و باعث اتفاق‌های ناگوار شدیم؟

توصیه‌ها را جدی بگیریم

 یک فعال رسانه‌ای هم گفت: هر کدام از ما اگر بی مبالاتی کنیم و توصیه‌ها را جدی نگیریم در اشاعه ویروس کرونا سهم داریم ولی برعکس با کوچکترین احتیاط‌ها نقش مهمی در قطع زنجیره انتقال آن خواهیم داشت.

زهرا بهروزی فر درباره برنامه خود برای نوروز ۹۹ به خبرنگار ایرنا افزود: به ناچار در منزل می‌مانیم، تصمیم همه فامیل این است که عید دیدنی‌ها را به عید فطر موکول کنیم و برای تبریک‌های عید به صورت تلفنی و تماس تصویری بسنده کنیم.

وی با بیان اینکه همه ساله برای دیدار پدر و مادر و صد البته پابوسی آستان قدس رضوی، تمام تعطیلات عید را در مشهد می‌گذراندیم گفت: امسال به ناچار، همین بیرجند خواهیم ماند و امیدواریم این بحران به زودی از سر کشور بگذرد تا بتوانیم در اولین فرصت به مشهد سفر کنیم.

این مجری و تهیه کننده صدا و سیمای خراسان جنوبی در پاسخ به این سوال که آیا برای نوروز خرید هم کرده‌اید گفت: خیر، با توجه به توصیه‌های بهداشتی مؤکدی که از طریق رادیو و تلویزیون و همین طور رسانه‌های دیگر منتشر می‌شود، خرید نوروزی نداشتیم.

وی در توصیه‌ای به سایر شهروندان بیان کرد: خیلی سخت است ولی اگر چند روز این دشواری و دور بودن را تحمل کنیم، ماه‌های آینده را با خیال راحت به دید و بازدید بزرگترها و عزیزان‌مان خواهیم رفت ولی اگر این موضوع را جدی نگیریم ممکن است مهمترین عامل از دست دادن عزیزترین اعضای خانواده خود باشیم.

بهروزی فر گفت: واقعاً فکر کردن به جای خالی پدر و مادر، خواهر و برادر، دوستان و آشنایانی که دل‌مان به بودن آنها گرم است، در کنارشان به آرامش می‌رسیم و دلخوشیم به این که هر وقت دل‌مان گرفت به سراغ شان برویم و لحظاتی در کنارشان آرام بگیریم، خیلی تلخ و ناگوار است.

امسال قرار نیست عیدی بگیریم

یکی دیگر از شهروندان بیرجندی که هر ساله لحظه تحویل سال در باغ پدری خود به یکی از روستاهای اطراف بیرجند می‌رفت نیز گفت: امسال در خانه می‌مانیم و هیج جا نخواهیم رفت. 

آرزو محمدی با بیان اینکه ۲ پسرم را هم کاملا متقاعد کرده‌ام که امسال عید دیدنی نداریم ادامه داد: اگرچه قبل از شیوع ویروس کرونا خرید عید را برای بچه‌ها انجام دادیم اما قانع شده‌اند که امسال قرار نیست عید بگیرند یا به سفر برویم. 

وی سهم خود را برای خروج از بحران کرونا ماندن در خانه دانست و گفت: به سایر دوستان و اعضای خانواده خود هم توصیه کرده‌ام که در نوروز در خانه بمانند تا زودتر از کرونا عبور کنیم. 

این شهروند بیرجندی افزود: تنها برادرم چند ماه پیش عقد کرده و امسال برنامه‌های زیادی برای اولین عید بعد از عقد آنها داشتیم که به خاطر ویروس کرونا همه این برنامه‌ها را لغو کردیم. 

مهمترین برنامه نوروز امسال قرنطینه خانگی است

مدیر رسانه و مستندساز هم با بیان اینکه مهمترین برنامه نوروز امسال قرنطینه خانگی است گفت: در این ایام برنامه ریزی کردم که در خانه بمانم، مطالعه کنم و پایان نامه ارشد خود را به پایان برسانم. 

ابوالفضل حسن پور افزود: مثل روال هر سال لحظه سال تحویل را کنار مادرم هستم و با دوستان و اقوام از راه مجازی یا تلفنی عید را تبریک خواهیم گفت. 

وی گفت: برای نوروز امسال به رسم هر ساله ایرانی‌ها اندکی میوه و آجیل خرید کرده‌ام ولی برای حفظ سلامتی خود و دیگران، قصد میزبانی از کسی را نداریم. 

این شهروند بیرجندی اظهار داشت: در تمامی روزهایی که استان درگیر کرونا بوده با اطلاع رسانی شفاف و مباحث آموزشی تلاش کردم سهمی در بحران کرونا برای مردم داشته باشم. 

وی گفت: در این روزها که آمار مبتلایان به کرونا در استان روز به افزایش است همه باید در خانه بمانند اگرچه در این فصل، طبیعت بسیار زیبا شده و خراسان جنوبی هم مکان‌های دیدنی زیادی دارد اما باید صبر کنیم و در فرصت مناسب از حضور در طبیعت بهره ببریم. 

حسن پور از راه‌اندازی پویش قطع زنجیره کرونا در استان خبر داد و گفت: در این مدت با راه‌اندازی این پویش وقت و توان خود را صرف اطلاع رسانی برای پیشگیری از حضور مردم در خارج خانه کرده‌ایم تا قطع کننده زنجیره انتقال این ویروس شویم. 

گذر از بحران کرونا نیازمند توجه جدی همگان

تاکید رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا قرار دارد نیز این است که مردم خود و خانواده را در خانه قرنطینه کنند تا روزهای سخت کرونایی با همدلی به پایان رسد.

محمد دهقانی فیروزآبادی در آستانه سال نو با صدور پیامی کرونا را مهمترین چالش سلامت در یک قرن اخیر دانست که  خطر ابتلا به آن همه  اعضای خانواده‌ها، دوستان و اقوام را به طور جدی تهدید می‌کند.

وی اظهار داشت: باید تفاوت نوروز امسال با سال‌های گذشته را پذیرفت، بنابراین مسافرت نوروزی بین استانی، خارج از استان، شهر به روستا و بالعکس به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و به هیچ وجه به دید و بازدید حضوری در عید فکر نکنید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: خانه امن ترین مکان برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس است، پس از همه شما مردم شریف استان خواهش می‌کنیم خود و خانواده را در خانه قرنطینه کنید تا با قطع زنجیره ابتلا به این بیماری بتوانیم هرچه زودتر کرونا را شکست بدهیم.

تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در خراسان جنوبی تا دیروز (پنجشنبه) ۱۴۰ نفر و فوتی‌های این بیماری ۱۳ نفر اعلام شد.

تاکنون ۱۰ شهرستان از ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی درگیر با کرونا شدند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا آستان قدس رضوی خانواده عیدی لحظه تحویل سال ویروس بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی اعضای خانواده خراسان جنوبی ویروس کرونا نوروز امسال توصیه ها نوروز ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۰۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که همانگونه که در گزارش روز ۱۳ اردیبهشت روزنامه همشهری نیز به آن پرداخته شد، ایران هم در زمان اوج ویروس کرونا از وارد کنندگان واکسن کرونا بود، تقریبا ۱۲درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود ۲۵ میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفت.

هشدارها و توصیه‌ها در ایران

نگرانی‌ که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.

البته در همان ماه‌های شروع واکسیناسیون در ایران و انجام ارزیابی‌های اولیه روی واکسن آسترازنکا توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص(افراد زیر ۴۰ تا ۵۰ سال به ویژه زنان) مطرح شد.

مرگ‌هایی که باعث توقف واکسیناسیون در اروپا شد

البته تزریق آسترازنکا تنها منجر به بروز عوارض نشده و از آنجایی که مهمترین عارضه آن لخته شدن خون است، مرگ‌هایی به دلیل تزریق این واکسن نیز گزارش شده است. در همان ابتدای واکسیناسیون اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف استفاده از این واکسن را در این کشورها در پی می‌آورد. موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند ۹۹ آغاز شد، ابتدا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آن‌ها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.

بیشتر بخوانید:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

اکنون و پس از چند روز از تائید بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا توسط شرکت سازنده و گذر بیش از دوسال از ممنوعیت آن در تعدادی از کشورهای اروپایی، شرکت آسترازنکا تصمیم به جمع آوری، پس گرفتن و حذف عرضه این واکسن در سراسر دنیا گرفته است.

پس گرفتن، جمع‌آوری و حذف تنها به دلایل تجاری!

به گزارش تلگراف، شرکت سازنده آسترازنکا دلایل تجاری را برای کنار گذاشتن این واکسن ذکر کرده است. این شرکت به طور داوطلبانه «مجوز بازاریابی» خود را در اتحادیه اروپا پس گرفته و در بیانیه‌ای اعلام کرده که واکسن دیگر تولید نمی‌شود و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد.

مواجهه آسترازنکا با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی

آسترازنکا به دلیل پذیرش اسناد ارائه شده به دادگاه در مورد یک عارضه جانبی نادر ناشی از تزریق این واکسن، با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی در بریتانیا مواجه است. آسترازنکا در دادگاه پذیرفته است است که واکسن‌های آن می‌تواند در موارد بسیار نادری باعث ایجاد TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی شود یا به عبارت ساده تر لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خون شوند. ترومبوز در واقع به موقعیتی گفته می‌شود که یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که می‌تواند مانع جریان خون در عروق شود. اگر این لخته یا تکه‌ای از آن در بدن شروع به حرکت کند به آن ترومبوآمبولی می‌گویند.

عوارض واکسن چه علائمی دارد؟

ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی (TTS) یک بیماری نادر اما جدی است که با تشکیل لخته‌های خون همراه با سطوح پایین پلاکت‌ها در خون مشخص می شود. این عارضه عمدتا با واکسن‌های خاص COVID-۱۹، به ویژه واکسن‌های ناقل آدنوویروس مانند آسترازنکا و واکسن «جانسون و جانسون» مرتبط بوده است.

ترومبوسیتوپنی معمولا در عرض چند روز تا چند هفته پس از واکسیناسیون ظاهر می شود. علائم شامل سردرد شدید، درد شکم، تورم پا، تنگی نفس و علائم عصبی است. این علائم می‌تواند نشان دهنده تشکیل لخته‌های خون در قسمت‌های مختلف بدن مانند مغز، شکم یا ریه‌ها باشد.

علت دقیق TTS به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که شامل یک پاسخ ایمنی است که توسط واکسن ایجاد می‌شود، که منجر به لخته شدن غیر طبیعی و تخریب پلاکت می شود. تشخیص این عارضه نیاز به ارزیابی بالینی، مطالعات تصویربرداری برای تشخیص لخته‌های خون و آزمایش‌های آزمایشگاهی برای تایید تعداد پایین پلاکت‌ها دارد.

کد خبر 850366 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا سلامت واکسن آسترازنکا خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا پزشکی

دیگر خبرها

  • یازدهمین جشنواره ورزشی زندگی به توان سلامتی-یزد
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • هدف‌گذاری برای نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(ع) در نوروز ۱۴۰۴
  • خلاصه بازی پیکان و آلومینیوم + فیلم
  • پیکان 0-1 آلومینیوم اراک؛ دشت 3 امتیازی از تهران با ضربه سر حاجی عیدی
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن