Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، از گذشته های در استان گلستان، روز‌های پایانی اسفندماه که از راه می‌رسید رسم عیدی برون برای نوعروسان رونق می‌گرفت که در آن خانواده داماد هدیه‌ای را که این روز‌ها اغلب قطعه‌ای طلاست پیشکش نوعروس می‌کردند و در مقابل خانواده تازه عروس نیز از خانواده داماد و همراهان آنان پذیرایی می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیش از بردن هدایا نیز خانواده نوعروس با دود کردن اسفند و ذکر سلام و صلوات و دست افشانی از خانواده و اقوام داماد استقبال می‌کردند.  
این رسم ماندگار از قدیم الایام در این سرزمین مرسوم بوده و نسل به نسل منتقل شده است که در حال حاضر نیز با نزدیک شدن سال نو این مراسم در برخی مناطق استان برگزار می‌شود.

معطوفی تاریخ نگار گرگانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت: زمانی که گلستانی‌ها برای فرزند ذکورشان دختری را نامزد می‌کردند در آستانه سال نو تلاش می‌کردند چشم روشنی برای تازه عروس تهیه کرده و با یک تشریفاتی به خانه آن‌ها ببرند.     وی ادامه داد: این رسومات در ایالت استرآباد که فندرسک، بندرگز (انزان) کردکوی (سدن روستا) وعلی آباد کتول را شامل می‌شد رواج داشت.   معطوفی افزود:اگر خانواده‌ای برای پسرشان دختری نامزد می‌کردند برای اولین سال نامزدی شان برای (تازه عاروس) رونما (کادو) می‌بردند.
وی گفت: مردم این سرزمین بر اساس وسع اقتصادی خود برای نو عروسشان، پارچه، طلای ۵ مناتی و یا ۱۰ مناتی می‌بردند (نوعی گردنبند و یا دستبند که در آن سکه‌های طلا کار شده بود).
معطوفی افزود: در برخی مواقع هم گوسفند یا بره به همراه مجمع‌هایی دکه آن را تزیین می‌کردند و درونش پارچه، چادری سفید (نشان سفید بختی) کاسه کوچکی آرد و ماست می‌گذاشتند و برای عروس شان هدیه می‌بردند.
وی گفت:همچنین در داخل مجمع قند، تخم مرغ که نشان از زایش داشت، کفش برای نامزه (نامزد) می‌گذاشتند و تقدیم می‌کردند و همچنین در برخی مواقع هم دیده شده، آن‌هایی که وضعیت مالی خوبی نداشتند خروس هدیه می‌دادند.  
محمدی خمک یکی از سیستانی‌های مقیم گرگان هم در این مورد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های  باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت: در گذشته در بین سیستانی‌ها مرسوم بوده که اگر خانواده‌ای برای پسرشان دختری را، انگشتر نشان و یا عقد می‌کردند در نزدیکی اولین عید نوروز با هدایایی به سمت خانه عروس خانم می‌رفتند.
وی ادامه داد: آن‌ها هدایا را به صورت خنچه‌هایی تهیه می‌کردند و بزرگان فامیل نیز آن‌ها را همراهی می‌کردند.
محمدی خمک گفت: قند به نشانه سفید بختی، پارچه سفید چادری، لباس‌های رنگی برای عروس خانم و در برخی مواقع هم گوسفند از جمله این هدایا بود.
وی افزود: این رسم از قدیم الایام در بین سیستانی‌ها مرسوم بوده و تا کنون نیز حفظ شده و در ال حاضر به شیوه‌ای جدید‌تر برگزار می‌شود.      
عیدی دادن به نوعروس، از آداب و رسوم قدیمی مردم ایران است و چه خوب هست رسومات اینچنین زیبا که ریشه در فرهنگ اصیل و کهن کشورمان دارد را حفظ کنیم و به آیندگان هدیه دهیم.
گزارش از سیده معصومه مرتضوی اول
انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوروز 98 میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۳۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف‌گذاری برای نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(ع) در نوروز ۱۴۰۴

نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: بهار ۱۴۰۴، در کنار یک شهر ایمن، سرسبز و بانشاط باید برای تحقق و نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(عج) تلاش کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، ایمان فرهمندی عصر امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در آئین تجلیل از دست‌اندرکاران ستاد استقبال از بهار ۱۴۰۳ که با حضور رئیس و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار و معاونان و مدیران شهری برگزار شد، اظهار کرد: خدمت در شهر امام‌رضا (ع) به زائران و مجاوران امام رضا (ع)، توفیق والایی است و خداوند را از این حیث شاکر هستیم.

وی افزود: مشهد مقدس در استقبال از بهار، شهری مثال‌زدنی، زیبا، سرسبز و تمیز و ایمن بود و انتظاری جز این هم از شهر امام‌مهربانی‌ها و جهان‌شهر برکت و کرامت که دومین کلانشهر کشور است، نداریم؛ از تمامی ارکان دخیل در این رویداد فاخر کمال تقدیر و تشکر می‌کنیم.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با بیان اینکه استقبال از بهار، مسیری ۲۰ ساله را با فراز و نشیب‌های بسیار پشت سر گذاشته و هر دوره آموزه‌های بسیاری را داشته است، عنوان کرد: امسال بهار طبیعت مقارن با بهار قرآن، بهار مشارکت اجتماعی در انتخابات و بهار مقاومت اسلامی بود.

تصریح کرد: جهان پیوسته در حال تغییر است و امروز شاهد اهتزاز پرچم کشورمان در مقابل کاخ سفید و سر دادن شعارهای مرگ بر اسرائیل در سراسر دنیا هستیم.

فرهمندی با بیان اینکه انقلاب اسلامی معادلات جهان را بهم ریخته، اسرائیل را خار کرده و آمریکا را به چالش کشیده، گفت: سال آینده شاهد حضور زائرانی از نقاط مختلف دنیا در مشهد مقدس خواهیم بود؛ نوروز ۱۴۰۴ باید شهری در تراز مقاومت اسلامی و انقلاب اسلامی داشته باشیم.

وی افزود: امروز نگاه دنیا به کشورمان و مشهدالرضا (ع) نگاه متفاوتی است و باید برنامه‌ریزی سال آینده به نحوی باشد که بدانیم با چه چالش و سوالی برای پاسخگویی به زائر مواجهیم‌.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس اظهار کرد: بهار ۱۴۰۴، در کنار یک شهر ایمن، سرسبز و بانشاط باید برای تحقق و نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی (عج) تلاش کنیم.

کد خبر 751201

دیگر خبرها

  • این بازیکن ناجی آلومینیوم و مجتبی است!
  • قیمت‌های نجومی اجاره ماشین عروس!
  • مهریه ای که قانونی نیست | رمز ارز رو کی داده، کی گرفته!؟
  • شکایت از عروس بعد از مرگ پسر
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • اشتراک سازمانی ایمینو؛ هدیه نوآورانه به خانواده کارکنان
  • هدف‌گذاری برای نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(ع) در نوروز ۱۴۰۴
  • خلاصه بازی پیکان و آلومینیوم + فیلم
  • پیکان 0-1 آلومینیوم اراک؛ دشت 3 امتیازی از تهران با ضربه سر حاجی عیدی